Zelené chřestové rizoto recept
Zelené chřestové rizoto je úžasné a také zdravé jídlo. Lahodná chuť zelené zeleniny s dobře připravenou rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,5 hrnku Arborio rýže
- 250 g chřestu
- 3 hrnky malých lístků špenátu
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 4 lžičky olivového oleje
- 0,5 hrnku suchého bílého vína
- 4,5 hrnku kuřecího vývaru
- 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
Způsob přípravy
Zelené chřestové rizoto je úžasné a také zdravé jídlo. Lahodná chuť zelené zeleniny s dobře připravenou rýží. Můžeme ho podávat jako přílohu, ale klidně i jako plnohodnotné hlavní jídlo. Chřest očistíme a nakrájíme na menší kousky. V parní lázni ho vaříme asi 3 minuty, pak ho uložíme do uzavřené nádoby do tepla. Ve velké hluboké pánvi, kterou lehce vymažeme olejem ve spreji orestujeme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přisypeme rýži a asi 3 minuty ji opékáme za stálého míchání.
Nyní snížíme teplotu, přilijeme víno a přidáme trochu soli a pepře. Když se víno vyvaří, přilijeme do pánve kuřecí vývar. Z stálého promíchávání rýži vaříme asi tak 20 minut, až absorbuje tekutinu. Do krémového rizota pak přidáme nasekaný špenát, hrášek a chřest a už jen krátce povaříme, aby se zelenina prohřála. Jednotlivé porce posypeme parmezánem.