Velikonoční salát s květákem a vejci recept
Velikonoční salát s květákem a vejci si můžete připravit nejen o Velikonocích. I ḱdyž ty se pro množství vajec samy nabízejí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 květáku
- 4 vařená vejce
- 100 g strouhaného sýra
- 1 malá salátová okurka
- 1 smetanový jogurt
- 100 g majonézy
- hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě 15 minut. Mezitím si očistíme okurku a nakrájíme ji nadrobno. Vařená vejce oloupeme a také je tak nakrájíme.
Smetanový jogurt rozšleháme s majonézou. Do mísy nasypeme nakrájenou okurku, sýr, vejce a nakonec přidáme vychladlý uvařený a vidličkou rozmačkaný květák.
V míse smícháme zeleninu s rozšlehaným jogurtem a vše promícháme. Podle chuti nakonec přidáme hořčici, sůl a pepř. Hotový salát uložíme do chladna.