Cheeseburger recept
Zde je recept na burger lepší, než kdekoli, kde ho můžete koupit již hotový. Není nad domácí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500g lepšího hovězího mletého masa
- 1 lžíce olivového oleje
- podle potřeby sůl a pepř
- 8 nakládaček
- 4 velké bílé housky
- 8 lžic kečupu
- 8 lžic hořčice
- 2 rajčata
- 1 cibule
Způsob přípravy
Zde je recept na burger lepší, než kdekoli, kde ho můžete koupit již hotový. Není nad domácí. Začneme tím, že si koupíme nějaké lepší mleté hovězí maso. Doporučuji si zajít k řezníkovi a vybrat si maso podle vlastního výběru a nechat si ho semlít. Maso opepříme, osolíme a vytvoříme z něj požadovaný tvar. Nezapomeňte, že jakmile se začne dělat, tak se začne automaticky stahovat. Takže ho musíme udělat o něco větší, než je houska. Jakmile je maso hotové, tak jej pokládáme na grilovací pánev, potřenou zlehka olivovým olejem, aby se nám burger nepřilepoval. Během vaření by se na maso nemělo vůbec mačkat, aby z něj nevytekl tuk, který mu přidává tu správnou chuť a šťavnatost.
Burger bychom měli 2x otočit během 20minut vaření, tak aby každá strana byla křupavá a měla zlatavou barvu. Po 20 minutách položíme na každý z burgrů sýr a plotnu vypneme. To nám zaručí, že se sýr sice rozteče, ale nezačne se vařit. Takhle ho necháme asi 2 minutky a mezitím si natřeme housku a to jednu stranu kečupem a druhou hořčicí( přibližně 1 lžíce od každého). Po 2 minutách opatrně přeneseme burgery na připravené spodky housek. Na vršek dáme salát, rajské cibuli a okurku. Tyto vršky housky vezmeme a opatrně je převrátíme rovnou na burger se sýrem. Teď už se jen zakousnout..
Komentáře Cheeseburger
Kdo má rád ostřejší, tak doporučuji použít místo nakládaček jalapenos :-).