Zapečená rajčata recept
Zapečená rajčata s rýží jsou báječné jídlo nejen pro vegetariány. Pikantní a voňavé bylinkami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g vařené kulaté rýže
- 9 velkých rajčat
- 40 g rozpuštěného másla
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušené majoránky
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce nasekané zelené petržele
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Rajčatům seřízneme vršky a dužinu opatrně vydlabeme. V míse smícháme vařenou rýži s petrželí, majoránkou, utřeným česnekem, rozpuštěným máslem a rajčatovou dužinou. Směs trochu osolíme a opepříme.
Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů. Vydlabaná rajčata naplníme rýžovou směsí, přiklopíme vršky a naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy.
Mísu vložíme do předehřáté trouby a pokrm pečeme přibližně 7 až 10 minut, podle velikosti rajčat.