Rýžové karbanátky recept
Rýžové karbanátky s naloženou červenou paprikou jsou rychle hotové a když k nim přidáte dobrý dip a třeba i salát z čerstvé zeleniny, máte lehkou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek rýže
- 2 červené naložené kapie
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- 3 vejce
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Rýži uvaříme do měkka a necháme ji vychladnout. Rozšleháme vejce, kapii nakrájíme na malé kousky, přidáme špetku soli, pepře, kari, studenou rýži a zelenou petrželku. Vše dobře promícháme a pokud je to potřeba, přidáme strouhanku či hladkou mouku. Tolik, aby vzniklo středně husté těsto.
Rukama nebo lžící vytvoříme karbanátky a osmažíme je dozlatova z obou stran v horkém oleji. Podávat můžeme hned.