Křehké krůtí miniřízečky recept
Křehké krůtí miniřízečky s bramborovou kaší, s hranolky a oblíbeným dipem, nebo třeba s bramborovým salátem budou jistě chutnat. Maso získá naložením jedinečnou křehkost.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g krůtích prsou
- 150 ml zakysané smetany
- 2 lžíce smetanového jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- hrubá kukuřičná strouhanka
Způsob přípravy
Smícháme smetanu s jogurtem a hořčicí, přidáme utřený česnek, špetku soli a pepře. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky a zlehka je rozklepeme do tvaru malých řízečků. Maso přidáme do smetanové směsi a všechno dobře promícháme. Uložíme do ledničky nejlépe do druhého dne.
Pak si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Každý kousek masa obalíme v kukuřičné strouhance a řízečky rozložíme na plech vymazaný olivovým olejem.
V předehřáté troubě pečeme dozlatova z obou stran.