Flambované kuře s chřestem recept
Flambované kuře s chřestem je jemný, delikátní pokrm se kterým se nemůžeme splést. Je jednoduchý na přípravu a ta nám nezabere příliš času, takže s chutí do toho.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce vykostěných kuřecích prsou bez kůže
- 1 lžíce hladké mouky
- 300 ml kuřecího vývaru
- 4 jemně nasekané šalotky
- 2 lžíce olivového oleje
- 16 stonků chřestu
- 1 lžíce nasekaného estragonu
- 4 lžíce zakysané smetany
- 4 lžíce brandy nebo koňaku
- oříšek másla
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Flambované kuře s chřestem je jemný, delikátní pokrm se kterým se nemůžeme splést. Je jednoduchý na přípravu a ta nám nezabere příliš času, takže s chutí do toho. Podáváme třeba s vařenými brambory. Porce kuřete lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej společně s máslem a maso na něm osmažíme dozlatova po obou stranách. Pak přidáme nasekanou šalotku a restujeme ještě 2 minuty.
Na maso s šalotkou nalijeme brandy nebo koňak a zapálíme. Opatrně flambujeme dokud alkohol neshoří. Potom přidáme kuřecí vývar, vše přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Nyní přidáme stonky chřestu překrojené na polovinu a ještě 5 minut vaříme. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, přidáme estragon, zamícháme a odstavíme z plotny.