Na lasagne si budeme muset připravit bešamel, boloňskou omáčku a samotné těstoviny - lasagne.
Začneme boloňskou omáčkou: Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, opepříme a ochutíme rozetřeným česnekem, přidáme kečup a rajčata, dle chuti můžeme přidat masox. Dusíme do měkka cca 15 - 25 minut podle druhu masa.
Pokračujeme bešamelovou omáčkou: Máslo rozpustíme společně s moukou promícháváme, přidáme horké mléko, ochutíme solí a muškátovým oříškem. Nakonec přidáme strouhaný sýr a bešamelovou omáčku povaříme cca 10 minut.
Uvaříme si lasagne. Lasagne vhazujeme po jedné do vroucí vody, vaříme cca 10 minut, vyjmeme a vložíme do studené vody.
Do zapékací mísy vkládáme postupně bešamelovou omáčku, boloňskou a pláty lasagní. Poslední vrstva je bešamelová omáčka a na ní plátky tvrdého sýru.
Lasagne s boloňskou omáčkou zapékáme při 200 °C asi 30 - 40 minut.